Masarins ögon

Han är extremt fotogenique, Masarin. Jag har förstås tusentals bilder på honom och hans bror. Mer eller mindre lyckade.

Den här tycker jag är lyckad eftersom jag lyckats få fokus exakt på hans ögon, som ju faktiskt är det viktigaste i bilden. Jag har använt stor bländare, vilket man ser på att nästan allt utom ögonen är lite suddigt.

Masarin fyller hela bilden, gråskalorna har fin kontrast. Strukturen i bilden gör att man nästan kan känna hur mjuk kattens päls är.

Foto: Stina
Tid: 2007-02-17 kl. 11:51
Plats: Stockholm

2 Comments

 1. helena 09 januari 2008 at 9:19 #

  Vilken fin kattbild! Håller med om att du har fått en fin gråskala över bilden och en jättefin närvaro i bilden.
  Fotar du i färg som du sen konventerar till svart-vitt? Eller kör du svartvitt dirket i kameran? har märk att min svartvita inställning i kameran begränsar färgområdet(eller vad man ska kalla gråtonerna:), och blir bättre att köra i färg i rawformat och sen konventera i photoshop. Fast å andra sidan har jag ju en sämre kamera än du…

 2. Stina 09 januari 2008 at 13:20 #

  Hej, Helena! Tack för beröm, till att börja med!

  Jag lägger rätt mycket tid i photoshop på mina bilder, och svartvitt gör jag alltid där. Då har jag möjlighet att jobba med att höja kontraster, och det måste man nästan alltid göra för att få en fin svartvit bild.

  Det blir alltid mycket bättre att jobba med raw, eftersom bilden då har mycket mer infomration. Vitbalan och exponering kan du bara jobba med i PS, för övrigt, och det vill man ofta göra.

  Vad gäller kameran, så är jag prylbög 🙂 Jag har sett bilder på flicker som är tagna med superenkla kamror, som har proffskvallitet, så misströsta inte!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*