Väggmålning

På lite avstånd ser det mest ut som trist klotter. Tittar man närmare, så ser man denna vackra teckning. Vet inte om det är avsiktligt gjort eller om det vuxit fram med tiden och slumpen. Materialet är väl sprejfärg på betong, skulle jag gissa.

Sen får jag väl erkänna att jag blivit lite inspirerad av Photasticbloggen 🙂 Tror inte ens jag sett den här annars, för den sitter i markhöjd och är ca 60 x 60 cm.

Foto: Stina
Tid: 2007-10-20 kl. 13:01
Plats: Långholmen, Stockholm

6 Comments

 1. astrid 21 oktober 2007 at 15:47 #

  Det var en fin målning, har du alltid kameran med när du går ut?
  Jag beundrar din förmåga att hitta motiv.

 2. Stina 21 oktober 2007 at 19:16 #

  Tack! Nej, inte alltid. Det brukar inte bli så bra bilder när man ska promenera och tar med kameran. Jag brukar i stället gå runder där jag enbart har till syfte att hitta bilder, då brukar det bli mycket bättre fotografier, både vad gäller motiv och teknik, t.ex. skärpa.

  Förmodligen beror det på att man inte har samma fokus på fotografering när man är ute för att promenera; då blir det liksom att man ”bränner av en bild” mer, och det blir inte lika bra.

 3. MonsterMamman 27 oktober 2007 at 12:40 #

  Den här är snygg tycker jag. Jag är öht väldigt förjust i bilder som egentligen visar något fult (för klotter är sällan snyggt, däremot kan ju grafitti var det) och sen blir något snyggt. Bra länktips också 😀

  Håller med dig om foto och promenad. Tar jag med kameran så blir promenaden på ett annat sätt. Tyvärr kan man ju missa bilder då man inte har kameran med sig hela tiden 🙁

 4. Stina 28 oktober 2007 at 9:40 #

  Visst är den skön, Photasticbloggen? Det är en kollega som har den. Han är lite mer hemlig än jag :-). Han publicerar sina bilder från sin mobil och ändå blir de så där bra.

  Visst kan man bli irriterad vid de tillfällen man inte har med sig kamera, och man missar nån given toppenbild. Å andra sidan blir jag ännu mer irriterad om jag tar den där bilden, och kommer hem och upptäcker att den är kass tekniskt för att jag inte tagit mig tid med bildvinkel, fokus eller nåt annat… En del bilder får man helt enkelt lagra mentalt 😉

 5. Tybolt 28 oktober 2007 at 23:29 #

  Fin!

  Har ett gammalt motto som jag fortfarande håller, nämligen att vilket objekt som helst kan bli en bra/intressant/vacker bild. Det gäller bara att hitta rätt vinkel, beskärning och ljus.

 6. MonsterMamman 02 november 2007 at 14:00 #

  Ja, det är ett gissel både att ha kameran och att lämna den hemma 🙂 Håller med om att vissa bilder bara bevaras inombords, och det kanske är lika bra ibland.

  Håller med dig Tybolt också. De allra flesta motiv går att få en bra bild av. Känner en kille som tar väldigt snygga bilder på delar till bilmotorer och gör det snyggt som sjutton.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*